Blomsterdesign

Inspiration & værdier

Min passion for blomsterdesign stammer fra barndommen. Her kan jeg især takke min mor. Hun lærte mig at sætte pris på naturen og respektere den. Vi var altid udenfor. Hun arrangerede blomster. Syltede. Lavede keramik. Brugte al den kreativitet hun havde. Jeg observerede og så på. Her fik jeg forståelsen for design og form. Hvordan det spiller sammen, og kan skabe unikke og dragende kompositioner.

Hvordan det hele startede er lidt af et tilfælde. Efter gymnasiet var min store drøm at blive arkitekt. I mellemtiden arbejdede jeg i en smuk blomsterbutik. Det viste sig hurtigt, at jeg havde potentiale. Ejeren af blomsterbutikken blev ved med at prikke til mig, og til sidst endte det med, at jeg tog uddannelsen til blomsterbinder i deres butik. Sidenhen er det gået stærkt. I dag ejer jeg virksomheden flower & design. Her tilbyder jeg at blomsterbinding til både private, firmaer og kollegaer. Jeg laver alt fra brudebuketter, dekorationer, events, undervisning, demonstrationer til workshops og shows. Når jeg skaber blomsterdesign, får jeg lov til at bruge min nysgerrighed og være legesyg. Det gør mig til et helt menneske. Jeg vender ofte blomstermaterialerne på “hovedet”, og udfordrer mig selv. Reultaterne heraf bliver meget unikke og enestående.

Inspiration til blomsterdesign

Jeg finder stor værdi i at arbejde med levende materialer som blomster, kviste og blade. Det gør mig glad. En stor inspirationskilde for mig er at udforske verden og dens natur. Det giver stor inspiration til blomsterprojekter og blomsterarrangementer. At kigge ind i skovens dyb. Ligge i det friske, grønne mos på skovbunden. Fange og iagttage solstrålernes lette leg med blade og grene. Observere duggens perler og edderkoppens spindelvæv. Blive rusket igennem af en blæsende vandretur ved stranden og mærke fornyelsen af energi. Kærtegne vilde blomster og græsstrå i grøftekanten. Naturen er fuld af små skatte, som blot venter på at blive opdaget.

At beskytte blomsterne på bedste vis, få dem til at holde længere og vise dem fra deres bedste side er min mission. Derfor vil du altid finde mine blomsterdesigns naturlige, harmoniske, simple, fulde af glæde og med en masse materiale fra naturen.
Det er specielt arbejdet, hvor jeg planlægger blomsterdesigns, som er sjovt. At få idéerne fra hovedet ned på pair. Planlægge farverne, teksturen, materialerne og proportionerne. At gå fra forestilling til fysisk udførelse. Jeg holder af at arbejde med forskellige teknikker. Lige nu er jeg meget optaget af at skabe blomsterdesigns, hvor jeg blander kommercielle blomster med vilde naturmaterialer. Jeg bruger årstiden aktivt – hver måned er en ny blomst i sæson. Jeg bliver nemt inspireret, det kan være alt fra en blomsterfarve eller formen til frøstanden og blomsterhoveder.
Spørger du mig, så er især foråret og efteråret to fantastiske årstider. Foråret er en ny begyndelse, alt gror og er på samme tid meget skrøbeligt. Efteråret byder på blå himmel, ren luft og smukke farvenuancer. Jeg elsker at følge med i naturens forandringer og bliver trist når tulipansæsonen er slut. Men så kommer ranunklerne og en ny begejstring blomstrer.

Hvilket blomsterdesign kan jeg hjælpe dig med?

Jeg laver stort set alt blomsterarbejde. Det kan være store showrooms for firmaer, firmaarrangementer, bryllupsdekorationer, juleproduktioner, plantevægge og udstillinger.
Kundens ønsker er vigtigt for mig. Jeg tager altid en grundig snak med dig om dine ønsker og krav til udseende og form. Jeg arbejder ofte med stærke farver, der mikses med sarte og blege nuancer. Jeg kan sagtens finde på at tage en rød farve, gøre den lysere og mørkere ved at bruge forskellige farvekombinationer og teksturer.

Resultatet af hårdt arbejde og godt blomsterdesign

Igennem min karriere som professionel blomsterbinder har jeg deltaget i en del mesterskaber i blomsterdesign. Det er blevet til en del priser, som altsammen er med til at udfordre mine evner og give mig nye kompetencer inden for blomsterdesign. Nogle af mine priser jeg har modtaget for blomsterdesign kan du se lige her:

  • Sølv ved den prestigefyldte “Indernationale blomster konkurrence”, på Huis Ten Bosch i Nagasaki, Japan september 2015
  • Repræsentant for Danmark ved Europamesterskaberne (i ét ord) i april 2016 Genova, Italien. En fornem plads blandt Europas 10 bedste.

Kurser og vejledning i unikt blomsterdesign

Min glæde og begejstring for blomsterfaget er stor. Jeg elsker at formidle og lære andre om mine erfaringer med blomsterdesign – både teknikker og farver. Derfor holder jeg stadigvæk kurser og underviser på fagskoler. Det er en fornøjelse for mig at se mine studenter gøre fremskridt. Jeg fortæller dem aldrig, hvad der er forkert og rigtigt at gøre. Det vigtigste er at de studerende kender til blomsterteknikker og har basen i orden. Derfor giver jeg dem flere forskellige muligheder, så de selv kan vurdere, hvad der er bedst for deres individuelle blomsterdesign. Det er vigtigt, at den studerende selv kan fortælle blomsterhistorien med deres egen kreativitet. Hvis jeg fortæller dem, hvad de skal, så lærer de aldrig noget om blomsterbinderprocessen. Min opgave er at inspirere, så de studerende kan udføre deres eget arbejde. Du bliver kun bedre ved at lave fejl.

Jeg vågner op hver morgen – taknemmelig for at være blomsterbinder.
Det er mere end bare et job. Det er en livsstil.

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring

flower & design